Sastanak u Briselu bez rezultata: Petković nakon dijaloga o ukidanju dinara: Za rešavanje jednostranih odluka Prištine potreban politički nivo

Blic 27.02.2024
Sastanak u Briselu bez rezultata: Petković nakon dijaloga o ukidanju dinara: Za rešavanje jednostranih odluka Prištine…

- U razgovoru sa Lajčakom u Briselu došli smo do istog stava da je za rešavanje jednostranih odluka Prištine potreban politički nivo, jer ljudi sa ekspertskog nivoa ne mogu ništa da reše, u Briselu smo da bi se došlo do rešenja i da se uklone sporni delovi uredbe tzv. CBK, a da Banka poštanska štedionica ostane i funkcioniše na prostoru KIM - kaže Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM nakon sastanka finansijskih eksperata Beograda i Prištine u Briselu.

Posrednik u tom razgovoru o ukidanju dinara na Kosovu bio je Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine. Petković je istakao kako se već godinama Srbija susreće sa pritiscima, ali da znaju vrlo dobro kako da se ponašaju u takvim situacijama. - Preko 55 hiljada računa ide preko Banke Poštanske štedionice, važno je da se čuje i njihov glas jer su deo rešenja. Do tog sastanka je došlo onako kako smo mi insistirali - kazao je Petković.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »