Alimpić o Skupštini Beograda: Odbornici većine čekaju šta će Vučić da odluči

Beta 19.02.2024

Funkcioner Demokratske stranke (DS) i nekadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić ocenio je da je današnja konstitutivna sednica gradskog parlamenta odložena jer odbornici vladajuće većine "čekaju da vide šta će (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić da odluči".

Alimpić je, gostujući na televiziji N1, upitao zbog čega je sednica odložena za 10 dana, za 1. mart, a ne za dva ili tri dana.

"Može biti da je Vučić, koji je dojavio (kandidatu za gradonačelnika Aleksandru) Šapiću i ostalima da ne ulaze u salu, da je odlučio da sačeka izveštaj ODIHR-a, misije OEBS-a, jer smo izveštaj Crte već čuli, videli smo Rezoluciju Evropskog parlamenta, pa ukoliko i OEBS sada bude imao isti nalaz, da su izbori brutalno pokradeni, oni će se ponoviti", ocenio je.

Prema njegovim rečima, jedan od ishoda mogao bi da bude da preporuke OEBS-a budu načelne, kao i do sada, u kom slučaju bi ih Vučić prihvatio i izbore ponovio, "ali bi ponovio i izbornu krađu".

"Ali, ako preporuke budu detaljne i konkretne, ako budu podrazumevale tu istražnu misiju, i ukoliko strani eksperti budu imali pravo da pogledaju zapisnike, u tom slučaju je vrlo moguće da će on pokušati da izbegne ponavljanje izbora, da će da odrešiti kesu i dobiti neke preletače", ocenio je Alimpić.

(Beta, 02.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »