Manojlović: Spremni naredni koraci, od vlasti zavisi koliko ćemo daleko ići

Beta 19.01.2022

 Direktor za kampanje pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović najavio je danas da će otpočeti novu seriju protesta, koja će, prema njegovim rečima, "dovesti do toga da vlast održi svoju reč" i dodao da "od vlasti zavisi koliko će daleko ići".

"Imamo dva konkretna zahteva (ukidanje prostornog plana Jadar i zabrana kopanja litijuma i bora na 20 godina), ali ovo je protest i zbog onoga što se desilo ispred skupštine, bili smo izloženi vređanju i napadima. Sutra je dan kada treba da pokažemo da ovo nije grad ucenjenih", rekao je Manojlović za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, ukoliko se ne ispune ta dva zahteva, Kreni-promeni ima spremne naredne korake i dodao da će u četvrtak, kada je najavljen i novi protest tog pokreta, objaviti naredni korak i taktiku.

"Znamo da će biti loše vreme, da je slava, ali pozivamo ljude da hodamo gradom slobodno, bezbednost ljudi će zavistiti od brojke", kazao je Manojlović.

Istakao je i da vlast najavljuje da će možda usvojiti zahteve, odnosno da "tu temu vlast želi da zataška pre izbora".

"Mi želimo da se ovo pitanje definitivno reši, narod ih ne želi onda ne treba da se vrši iskopavanje litijuma i australijska kompanija (Rio Tinto) treba da se deportuje iz Srbije", naglasio je Manojlović.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije danas da je narodna inicijativa koju je pokret Kreni-promeni predao parlamentu vraćena podnosiocima, "zato što taj predlog ne sadrži određene pravne preduslove da bi verifikacija mogla da bude data", na šta je Manojlović rekao da "tehnički detalji mogu da se završe za 10 minuta".

"Teoretski može, može i praktično, ko god je potpisivao peticiju i prima naše mejlove zna vrlo dobro, tražimo male i sitne donacije, nemamo nikakav problem da kažemo da smo konkurisali na projekte", rekao je on.

Dodao je i da ga "svi pitaju da li će se baviti politikom", i naglasio da bi bilo licemerno reći da nikada o tome nije razmišljao, ali da će održati svoju reč.

"Ako budem želeo da se kandidujem izaći ću sa programom i ciljem, neću želeti da uvalim zadnjicu u skupštinsku klupu", istakao je Manojlović.

(Beta, 01.19.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »